Witam wszystkich użytkowników octavii!
Chciałbym się dowiedzieć czy czujnik temperatury zewnętrznej podający temperaturę zewnętrzną na liczniku , przekazuje te dane i odpowiada za fakt załanczania świec żarowych. Jeśli tak , to gdzie on się znajduje ?
czujnik temperatury znajduje się pod kratką wlotu powietrza z prawej strony (ta mała kratka po prawej stronie ) Aleświece żarowe raczej włącza czujnik temperatury na bloku silnika
renas, albo ten post był napisany dwa razy albo mam deja vu :wink:
Po prawej stronie jak stoisz przed samochodem i patrzysz na swoją furę. Jak siedzisz za kierownicą to po lewej stronie. Oczywiście cały czas chodzi o czujnik temperatury zewnętrznej - ten za kratką w zderzaku (a właściwie w osłonie zderzaka)
Podważ tą kratkę jakimś płaskim śrubokrętem, ale ważne aby od góry, bo jak będziesz się brał od dołu to ją prawdopodobnie złamiesz. Zdejmowałem ją wczoraj i gwarantuje że nie ma problemu
Pzdr
czujnik jest jak patrzysz po prawej od strony maski osobiście go widziałem jak zdejmowałem zderzak aby poprawić mocowanie oraz zobaczyć jak tam wygląda
Czujnik z fotki to w/g mnie wystepuje przy opcji z klimatronikiem. A czujnik temp zew. to raczej jest w lusterku..... - choć moge się mylic (chyba, ze mi sie z seatem pomyliło)
Czujnik z fotki to w/g mnie wystepuje przy opcji z klimatronikiem. A czujnik temp zew. to raczej jest w lusterku..... - choć moge się mylic (chyba, ze mi sie z seatem pomyliło)
W lusterku raczej nie ma - sprawdzałem.
Ze schematów climatronica są 2 czujniki:
1-szy za kratką w zderzaku
2-gi w kanale dolotowym powietrza do nagrzewnicy (?)
W innych znanych mi autach, wyświetlanie temperatury zewnętrzenej było zawsze powiązane z obecnością klimy ===> nie ma klimy = nie ma czujnika
Zamieszczone przez Jacek Wo.
W lusterku raczej nie ma - sprawdzałem.
Ze schematów climatronica są 2 czujniki:
1-szy za kratką w zderzaku
2-gi w kanale dolotowym powietrza do nagrzewnicy (?)
W innych znanych mi autach, wyświetlanie temperatury zewnętrzenej było zawsze powiązane z obecnością klimy ===> nie ma klimy = nie ma czujnika
Nie wiem jak mam to rozumieć. Nie ma klimy nie powinno być czujnika?
miałem też diesla agr i była temperatura pokazywana w liczniku to nie ma nic wspólnego z klimą jeśli manual a ja w swojej obecnej mam manuala klime więc nie ma to znaczenia a zderzak zdejmowałem bo irytują mnie pewne niedoskonałości no i ciekawość mechaniki auta
impuls do sterownika i info o temperaturze do załaczania swiec zarowych daje czujnik temperatury silnika. czujnik zew . inforumuje kierowce o temperaturze na zewnątrz o ew przymrozku itp.
Znalazłem czujnik lakiernik idiota przymocował go obok akumulatora :?. Teraz mam problem z przymocowaniem go tak jak w oryginale ma ktoś jakiś pomysł albo zna nr części do której jest przyczepiony
Komentarz